JusPol-minister reageert niet op werkneerlegging KBS

De voorzitter van de bond bij het Korps Brandweer Suriname (KBS), Wendel Oosterwolde, heeft in gesprek met Starnieuws gezegd, dat door de minister van Justitie en Politie (JusPol) nimmer is gereageerd op de situatie waarbij leden van  de KBS sedert maandag in beraad zijn, terwijl de regering de oorzaak van het probleem is.

“Het gaat om de reguliere uren die gemaakt zijn op zon- en daaraan gelijkgestelde dagen. De leden hebben namelijk ontdekt dat die van december niet zijn uitbetaald. Wat we frappant vinden, is dat de regering niet heeft gereageerd op de actie, terwijl zij deel uitmaakt van het probleem, want zij hebben die gelden on hold gezet. Mensen hebben al gewerkt, betaal ze uit. En als er inzichten zijn veranderd, geef het dan aan. Er zijn afspraken gemaakt met JusPol”, aldus Oosterwolde. De bondsvoorzitter zei dat vandaag tijdens een algemene ledenvergadering besloten zal worden of de actie zal worden verscherpt of opgeschort.

Oosterwolde zei dat er voor nu niet uitgereden wordt voor bosbranden.  “We rukken niet uit voor grasbranden, vuilnis- en bosbranden. In Wageningen zijn de manschappen ook vertrokken uit het gebied. Ze zijn wel stand by op de post zelf. Het gaat daar ook om bosbranden in een uitgestrekt zwampgebied. Een moeilijk begaanbaar, moeilijk te bereiken gebied“, aldus Oosterwolde.

More
articles