Veel interesse voor tweede ondiepe offshore biedingsronde Suriname

De tweede ondiepe offshore biedingsronde in Suriname, gelanceerd in november 2023 tijdens de ICE-conferentie in Madrid, belooft veel interesse te wekken. Het gebied beslaat elf blokken, met een totale oppervlakte van 34.520 km2 in waterdiepten van 150 m of minder en ligt tussen de noordelijke kust van Tambaredjo en de recente olievondsten in het diepere water van het Guyana-Suriname-bekken. Het Tambaredjo-veld, ontdekt in de jaren 1960, is een onshore veld met zware, biologisch afbreekbare olie.

De diepere Campanian-Santonian, ontdekt in 2015, liggen in het diepwatergebied voor de kust van Guyana hebben geleid tot uitbreiding naar Suriname.

Een recente analyse bevestigt het potentieel van het Aptian-moedergesteente, waardoor de afhankelijkheid van lange-afstandsmigratie wordt verminderd en diepere zones worden geopend.

De biedronde biedt ruim 90 prospects en leads op basis van bestaande gegevens. Blokken worden aangeboden op basis van een initiële verkenningsfase van drie jaar, met concurrerende minimumwerkprogramma-voorwaarden. Nieuwe en gunstigere fiscale voorwaarden zijn ook van toepassing. Deze biedronde volgt op eerdere succesvolle rondes in Suriname. Verwacht wordt dat de biedronde veel aandacht zal krijgen van internationale energiebedrijven.

More
articles