SWM-rancune na falend beleid

De Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) heeft alle advertenties bij het dagblad De West ingetrokken. Omgekeerd is de krant onder welke omstandigheid dan ook, altijd bereid geweest de maatschappij van dienst te zijn, door te vertellen waar het aan schort, en mede te helpen bij het normaliseren van de watervoorziening.

Echter genoodzaakt de verslaglegging van een krant de feiten weer te geven over de erbarmelijke watervoorziening die landelijk is te bemerken. Vanuit Albina regende het al langer dan week van klachten over het SWM-station aldaar, omdat klanten niet meer worden voorzien van veilig drinkwater.

Bovendien doet het niet prettig aan, als journalisten van het bedrijf bij het vastleggen van informatie over het ontbreken van belangrijke onderdelen die een ondraaglijke toestand tot gevolg heeft, waarbij in meer dan tien verschillende woonwijken er geen water uit de kraan komt, nul op rekest van de SWM krijgen.

Ongetwijfeld mankeert er iets in de watervoorziening van de SWM.  In een poging de onderdelenkwestie bij de hoofdverantwoordelijken van de SWM ter sprake te brengen, werd de telefoon niet opgenomen na verschillende keren te hebben geprobeerd.

Ook de kwestie inzake inwinning van technische informatie bij de SWM over onderdelen die vervangen moeten worden bij het station Van Hattemweg, en nu ook het station Albina, schijnt de SWM besloten te hebben rancune tegen de krant te willen hanteren door advertenties stop te zetten.

More
articles