PRESIDENT SLEEPT BRUNSWIJK MET DE HAREN ERBIJ?

President Santokhi heeft recentelijk in een tv-interview gezegd, dat er niets mis is met de deal die gesloten is met Pan America. Hij zou zelfs verder zijn gegaan, door te stellen dat niemand moet doen alsof ze niet op de hoogte waren, of dan de regering willen bekritiseren, omdat volgens hem alle coalitiepartijen aanwezig waren, toen het besluit werd genomen. Het laatste werd door de vicepresident met klem ontkend en hij vertelde, de regering altijd te hebben gewaarschuwd voor deze deal. De goedkeuring zou in zijn absentie zijn beklonken en dat is best geloofwaardig. De vicepresident was trouwens de eerste persoon die aan de bel trok en zei dat zaken niet pluis zouden zijn in deze kwestie en dat zaken aangehouden moesten worden. De president sleept de vicepresident nu dus duidelijk met de haren erbij in deze kwestie.

Bruynswijk liet zich dit keer niet makkelijk uit het veld slaan en zei dat hij de president niets zal ontnemen, maar dat hij de grondwet niet heeft gemaakt, als blijkt dat hij over moet nemen. Dit is een duidelijke boodschap richting Santokhi. Met andere woorden: ‘pres, yu faja’. Laten we kijken of de procureur-generaal (PG) in deze kwestie volgens wet en recht zal handelen, of als zaken gewoon in een doofpot zullen belanden en de staat voor de zoveelste keer is benadeeld.

Als dit het geval is, weten we ook waar de PG staat en dat er ondersteuning is gegeven aan de geruchten dat de PG een verlengstuk van de regering is. Bovendien moet de ondernemer van Pan American ook flink aan de tand gevoeld worden, want op basis van valse verklaringen is getracht gelden van de staat te innen. We praten over getracht, omdat de ondernemer in een radioprogramma heeft verteld, geen kopercent te hebben ontvangen. De vraag is dan:  Waar zijn de gelden naartoe?

More
articles