KOERSDALING IS SCHIJN BEDRIEGt?

De koers zakte aan het begin van de week in rap tempo van SRD 38 voor de US-dollar naar SRD 33. Echter, aan het einde van de week schoot hij weer omhoog richting SRD 35. Vele economen wisten de koersdaling niet te verklaren en zeggen, dat er momenteel voldoende dollars in voorraad zijn. Alleen kun je bij geen enkele cambio US-dollars kopen tegen de aantrekkelijke, lage koers. Maar in feite is het logisch dat er sprake was van schijnwelvaart, want terwijl de koers aan het zakken was, waren de prijzen bij de pomp aan het stijgen.

De minister van Economische Zaken ging zelfs zover door te stellen dat de prijzen niet zullen dalen in de komende periode. Dit heeft te maken met andere omstandigheden, los van de koers. Maar dat een minister ons dat komt zeggen, terwijl we reikhalzend uitkijken naar de prijsdalingen in de winkels. Maar nu is de vraag of de prijzen wel zullen stijgen als blijkt dat morgen de koers richting SRD 50  gaat. Spelen dan andere omstandigheden geen rol meer?

Men wil de koers pas gebruiken wanneer het ze goed uitkomt. Kijk maar naar de winkels die plotseling werken met de koers van de bank. Maar daarvoor wel de straatkoers hanteerden. Dat is waarop beleid moet worden losgelaten!

More
articles