Financiële crisis brengt Medische Zending in gevaar

Maureen Van Dijk-Wijngaarde, onderdirecteur bij de Medische Zending Primary Health Care (MZ), heeft gisteren bij ABC Online News vonthuld dat de MZ wordt geconfronteerd met enorme vraagstukken bij het verkrijgen van financiële middelen. Het gebrek aan overheidssteun gedurende de afgelopen 8 maanden, heeft tot financiële problemen voor de organisatie geleid, waardoor de voortgang van haar activiteiten, in gevaar komt.

Hoewel de salarissen nog steeds op tijd worden uitbetaald, zijn de exploitatiekosten toegenomen. De gelden die zijn goedgekeurd door De Nationale Assemblee in het derde kwartaal van vorig jaar, zijn tot op heden niet uitbetaald. “We hebben nog niet alles ontvangen over het derde kwartaal van 2023, en we hebben te maken met kritieke crediteuren, waaronder de Maritieme Autoriteit Suriname, die hebben aangegeven dat ze ons niet langer kunnen voorschieten”, aldus Van Dijk-Wijngaarde.

Daarnaast heeft de MZ te horen gekregen dat ze niet hoedt te rekenen op uitbetalingen voor het vierde kwartaal. Dit heeft de financiële situatie van MZ verder onder druk gezet, waardoor het voortbestaan van de organisatie, wordt bedreigd.

More
articles