Ronnie Flex in hoger beroep na verloren rechtszaak tegen Top Notch

Ronnie Flex heeft de rechtszaak die hij heeft aangespannen tegen het Nederlandse platenlabel Top Notch, verloren. De 31-jarige rapper en zanger gaat in hoger beroep.
Flex beweert dat het contract dat hij in 2012 tekende met het label, hem flink benadeelde. Hij had toen naar eigen zeggen nog weinig verstand van zaken. Later trok hij de conclusie dat hij gezien zijn succes, veel te weinig verdiende. Ook ontdekte de rapper dat hij niet zelf de eigenaar van de originele opnames van zijn muziek is. Dit bracht hij ter sprake bij het label, maar het kwam niet tot een nieuwe regeling, waarop Flex in 2021 vertrok bij Top Notch. De rapper stapte naar de rechter.

Flex had het contract volgens de rechter beter moeten doorlezen, want de genoemde afspraken stonden duidelijk erin vermeld. Ook werd benadrukt dat Flex werd bijgestaan door zijn toenmalige manager. Ronnie Flex heeft in samenwerking met TopNotch de albums ‘De Nacht is nog jong, net als wij voor altijd’ (2014), ‘New Wave’ (2015), ‘WOP’ (2016), ‘Remi’ (2017) en ‘NORI’ (2018) uitgebracht.

More
articles