Kunst van Kurt Nahar op expositie in Panama

Readytex Art Gallery, Diaspora Vibe Cultural Arts Incubator en beeldend kunstenaar Kurt Nahar, delen met genoegen mee dat de kunstenaar geselecteerd is voor deelname aan de 2024 Elementos de Arte Erótico Expositie. De expositie die gehouden wordt door het Panama Erotic Art Collective, is te zien van 15 t/m 24 februari 2024 in Galería Juan Manuel Cedeño in Casco Viejo, Panama. De langverwachte expositie valt samen met Panama’s carnaval, het op een na grootste feest ter wereld, en belooft erotische kunstliefhebbers, verzamelaars en kenners van overal aan te trekken.

Kurt Nahar, in wiens werk seksueel getinte taal, beelden, onderwerpen en objecten vaak een belangrijke rol spelen, is een perfecte kandidaat om bij te dragen aan de dialoog van deze tentoonstelling. En hoewel zijn seksueel georiënteerde werken soms een kritisch commentaar zijn op gerelateerde onderwerpen van macht en misbruik, geven de meeste ervan uitdrukking aan zijn eigen kijk op en fascinatie voor seksualiteit en erotiek, en de manieren waarop deze in gemeenschappen en culturen beleefd worden en tot uiting komen.

Op de expositie ‘Elementos de Arte Erótico Exhibición 2024’, zijn naast werken van kunstenaars uit Panama, de VS, Belize en Guadeloupe, drie kunstwerken van Kurt Nahar opgenomen.

Tentoonstellingscurator en mede-evenementontwikkelaar Kim M. Mendoza, zei: “De focus van de ‘Elementos de Arte Erótico Exhibición 2024’, onze eerste artistieke erotische ervaring, is het ‘Aarde’ element. Deze nieuwe expositie zal sensuele expressie opnieuw introduceren door aardse elementen te synchroniseren met de bovenaardse menselijke beleving van seksualiteit. Deze geselecteerde kunstenaars zullen werken presenteren in verschillende media: schilderen, beeldhouwen, digitale kunst, literaire kunst, fotografie en mixed media.”

Het Panama Erotic Art Collective, bestaande uit Amerikaanse expats en Panamezen, zet zich in voor het doen ontwaken van de erotische kunstuitdrukking in Panama, een cultureel centrum voor Centraal Amerika. Het Collectief werkt samen met Antonio Singh, die de afgelopen vier jaar de curator was van de Espacio Arte Chiriquí expositie.  De groep is van plan om de Panama City expositie gelijk na het carnaval over te brengen naar Chiriquí, samen met een virtuele galerie presentatie.

More
articles