Ori: ‘Daan krijgt adviseursfunctie op het ministerie’

Henry Ori, minister van Onderwijs, zei afgelopen week voor aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers dat er niets aan de hand is met de ontheffing van Roseline Daan als directeur van Cultuur. Dit zou volgens geruchten per 1 maart moeten geschieden. Volgens de minister is er een goed gesprek met Daan geweest, en heeft zij zelf adviezen gegeven. Ori zei dat zaken vanwege andere hoeken worden opgeblazen. Daan is volgens de bewindsman per 1 maart actief als adviseur op het ministerie. In de komende periode zal een officiële aankondiging worden gedaan over de opvolging.

Volgens Ori is er ook gesproken over het traject dat Daan met het ministerie zal moeten afleggen. Een van de belangrijke zaken waar Daan nog haar krachten aan zal geven, betreft de opzet van een nationaal museum waarvoor enkele weken geleden een commissie is geïnstalleerd onder voorzitterschap van Daan. Ori zei dat cultuurbeleid belangrijk is in allerlei facetten. Hij merkte ook op dat er wat verwaarlozing heeft plaatsgevonden bij het management van het directoraat Cultuur. De minister stelt dat hij al een tijdje bezig is met de aanpak daarvan.

De minister verklaarde dat men er niets achter moet zoeken, aangezien zaken in goed overleg zijn geschied. Hij stelde ook dat de inzet van Daan bij hem bekend is en dat zij dus ook op een ander niveau zal functioneren.

More
articles