WAT IS ER MET DE MIDDELEN VAN BUITENSPEL GEZETTE AMBTENAREN GEDAAN?

Van bijkans 6000 ambtenaren zal het salaris worden stopgezet, omdat ze zich volgens de minister van Binnenlandse Zaken, niet hebben gehouden aan de registratieplicht. Van een deel is het salaris reeds in januari 2024 niet uitbetaald, terwijl een ander deel nog de ruimte heeft gehad zich als nog te registreren. De vraag rijst wat met dit geld wordt gedaan. Men heeft nimmer bekendgemaakt wat ze aan voordeel zullen hebben, na het niet uit hoeven betalen van deze salarissen. Ook heeft men geen plan gepresenteerd om aan te geven, wat met deze tegoeden moet gebeuren.

Achteraf zullen we zeker horen dat het project in handen is gekomen van iemand anders. Hoe lang zullen we het nog pikken, dat er bewust  informatie wordt achtergehouden? Of wil men alleen een beeld hebben van hoeveel mensen rond de verkiezingen in dienst kunnen worden genomen? Per slot van rekening weten we intussen dat het een politieke stunt betreft. Regeringen op regering heeft gebruik gemaakt van het ambtenarenapparaat om politiek te voeren. Deze regering heeft na drie jaar niet kunnen aantonen zaken anders c.q. beter te kunnen doen .

Voorts is er nog een hele grote groep die een beschikking heeft, maar nog geen werkplek had. Wat is er gebeurd met die groep? Want juridisch is ze wel in dienst! Dat zijn ook zaken waar wij als land middelen aan uitgeven.

Mensen op de rol plaatsen die geen werkplek hebben, maar toch maandelijks kunnen pinnen. Dit terwijl het land kampt met een groot gebrek aan werkgelegenheid. Men zou toch samenwerken met de particuliere sector? Hoe zit het met die samenwerking? En hoe zit het met de groep die zelf vroegtijdig met pensioen kon? Al met al is de informatievoorziening naar de samenleving slecht, of betreft het een bewuste actie.

More
articles