VERNIELING VAN STAATSGOED!

Het luxe ingerichte kantoor van de toenmalige directeur van het Nationaal Indoor Stadion dat drie jaar geleden tot stand kwam en gepaard ging met grootse plannen, is afgelopen weekend gedwongen ontruimd. Een triest symbool van een onvervulde visie en voorzien van een schuld van maar liefst 2 miljoen SRD. Bordo, die achter de kantoorinrichting zat, beloofde destijds grootschalige verbeteringen en een vooruitgang voor het NIS. Echter, zijn voortvluchtige status roept vragen op over de geloofwaardigheid van zijn beloften. Het ergste is dat hij via zijn sociale media account, zelf liet weten dat hij de persoon is geweest die opdracht gaf tot de ontruiming.

Nu kan de staat een rechtszaak aanspannen tegen hem terzake vernieling van staatsgoed.  Maar de vraag is: Hoe hebben deze gasten toegang tot het gebouw gekregen, zonder dat de politie erbij is gehaald of zonder het kunnen aantonen van een exploot van de deurwaarder? Alleen in ons land gaan zaken zo gemakkelijk, zonder dat er juridische gevolgen aan gekoppeld worden. Zijn de afspraken die de ondernemer c.q. leverancier heeft met de overheid, vastgelegd op papier? Dus nu kan eenieder die vindt dat de overheid hem/haar geld verschuldigd is, schade aanrichten aan een pand waarvan hij/zij vindt dat ze werkzaamheden hebben verricht?

Dat Bordo de persoon is geweest die zelf de opdracht heeft gegeven over te gaan tot ontruiming, wordt tegengesproken door de minister van ROS. Wie gaf dan wel opdracht en wat klopt dan wel? Dat wil zeggen dat de minister veel meer weet over deze zaak en goed aan de tand gevoeld moet worden. Heeft zij wel of niet haar handtekening geplaatst onder bepaalde stukken? Waar is het mis gegaan? Dit vragen zijn waarop de gemeenschap een antwoord verdient.

More
articles