Etnel: ‘Het is onaceptabel dat mensen met een beperking op straat gaan’

Paticia Etnel, fractielid van de Nationale Partij Suriname (NPS) in DNA heeft gisteren tegenover ABC online gezegd, dat sinds het aantreden van de huidige regering, de financiële middelen voor mensen met een beperking zijn verhoogd, maar de uitkering wordt niet optijd betaald en de prijzen gaan steeds verder de lucht in, waardoor de hele financiële tegemoetkoming niets meer voorstelt.

Volgens Etnel  hebben de mensen die opkomen voor mensen met een beperking  steeds aan de regering gezegd, “ het gaat niet om meer geld dat we krijgen, het gaat om de randvoorwaarden die in orde moeten zijn, de mensen hun leef en woon omstandigheden, werkgelegenheid, medische zorg, en hun vervoer,”aldus Etnel. Ook zei ze dat de problemen er zijn sinds het aantreden van de regeringen aangekaart in het parlement , maar de regering heeft weinig oor voor de belangen van deze doelgroep. “ Ik weet niet of ze luisteren, ze horen het wel dan heb je steeds de bekende antwoorden. Ja het komt inorde, de problemen worden opgelost, maar je ziet in de werkelijkheid  heel weinig daarvan,” aldus Etnel.

Aniel Koendjbiharie, voorzitter van de Stichting Wan Okasi, heeft recentelijk in een open brief aan president Chandrikapersad Santokhi gevraagd naar onder andere een verhoging van de financiële uitkering aan personen met een beperking. Tevens vroeg Koendjbiharie er voor te zorgen dat de financiële ondersteuning aan mensen met een beperking, op tijd uitgekeerd wordt. Tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee was het tijdig uitbetalen van uitkeringen een veelbesproken onderwerp. Het is metnamen een probleem waar de meeste vakbonden mee te maken hebben.

More
articles