Regering ontkent indienstneming ambtenaren

Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse Zaken, heeft de afgelopen week tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee ontkend dat er duizenden nieuwe personen in dienst zijn getreden. Volgens hem was het de vorige regering die kort nadat de verkiezingswinst bekend was, duizenden mensen in dienst heeft genomen. Somohardjo zei dat het om bijkans 4500 mensen gaat die in dienst werden genomen.

Via een power point presentatie heeft de minister gedurende de begrotingsbehandeling uitgelegd, hoe het precies in elkaar zit. In januari 2019 waren er 38.860 personen in dienst. Vanaf dit moment begon het aantal gestaag op te lopen. Hij vroeg speciale aandacht voor de periode maart-juli 2020, toen bekend werd dat de vorige regering plaats moest maken en bijkans 4000 personen aan een baan werden geholpen. Somohardjo toonde een overzicht van de periode 2019-2023. In het verkiezingsjaar alleen al zijn er 2000 aanstellingen geweest. Volgens de bewindsman zijn er daarna nog eens 1500 burgers door de overheid in dienst genomen, nadat de macht al was overgedragen.

Volgens de bewindsman lijkt het erop dat deze regering veel mensen in dienst heeft genomen, maar op instructie van president Chandrikapersad Santokhi is deze groep van iets meer dan 2600 toch geaccommodeerd, die door het vorige kabinet van een beschikking was voorzien.

More
articles