NDP verwacht verontschuldiging van Brunswijk

Tijdens de begrotingsdbehandeling van 23 januari jl, in De Nationale Assemblee (DNA) heeft vicepresident Ronnie Brunswijk dreigementen  geuit jegens leden van de NDP-fractie. De partij reageert hierop krachtig en veroordeelt dergelijke intimidaties, die volgens hen de grenzen van fatsoen ver overschrijden.

De NDP ziet binnen de regeerperiode van Santokhi en Brunswijk, ook op het gebied van vrouwenrechten, een verontrustend patroon van verval van de democratische beleving, welke zich uit bij sommige mannelijke leden van DNA, en nu door parlementslid Brunswijk. Door vrouwen in het parlement te beledigen en zelfs bedreigen.

De NDP zegt dat ze niet zal tolereren, dat haar fractieleden of enig ander parlementslid wordt bedreigd. Dit roept vragen op, over de gepaste rol van de vicepresident en roept op tot publieke verontschuldigingen aan het adres van het betrokken NDP-lid.

De begrotingsbehandeling, is bedoeld om de staatsmiddelen van het afgelopen dienstjaar te evalueren en die voor 2024 te behandelen, en dat zijn cruciale momenten in de politiek. Echter, felle debatten mogen nooit ontaarden in bedreigingen, vooral niet afkomstig van hooggeplaatste regeringsfunctionarissen, tegenover volksvertegenwoordigers.

Brunswijk heeft ernstige uitspraken, uitlatingen gedaan richting het NDP-lid Claudie Sabajo. Zij had tijdens haar betoog kritiek geuit op het regeringsbeleid en de ontwikkelingen in haar district. Volgens Sabajo heeft Brunswijk haar gevraagd, of zij een huis heeft gekocht voor collega-vertegenwoordigster Genevievre Jordan. De vermeende uitlatingen, die buiten de microfoon werden gedaan, heeft Sabajo gezien als een bedreiging. De vp zou Genevievre Jordan hebben aangemoedigd Sabajo aan te pakken, als ze naar Albina gaat.

Sabajo bracht het incident naar voren tijdens een punt van orde, waarbij ze aangaf zich ernstig bedreigd te voelen. De vicepresident ontkent iemand te hebben bedreigd en beweert slechts te hebben gevraagd, of Sabajo een huis heeft gekocht voor Jordan.

De vicepresident dient zich conform zijn functie te gedragen en het zou hem sieren zijn verontschuldiging en publiekelijk aan het lid Sabajo, aan te bieden.

More
articles