Parlement eist stopzetting bouw Hoofdbureau van Politie

NDP-parlementariër Stephen Tsang heeft afgelopen week tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling geëist dat de bouw van het Hoofdbureau van Politie onmiddellijk wordt stopgezet, en dat de middelen worden aangewend om de criminaliteit aan te pakken. Volgens Tsang is de criminaliteit aan het toenemen en heeft die in de afgelopen drie jaar ernstigere vormen aangenomen.

Ook deed Tsang een beroep op de regering om politieagenten die belast zijn met beveiligingswerkzaamheden bij hoge functionarissen, terstond weer te plaatsen in het politieapparaat. Volgens hem is het tekort bij het Korps Politie Suriname (KPS) te groot.  Het tekort aan manschappen bij het KPS bedraagt volgens Tsang inmiddels enkele honderden agenten. Tsang werd ondersteund door enkele mede-assembleeleden. Hij riep de regering verder op om met de grootste spoed middelen vrij te maken voor materieel, waaronder transport en andere investeringen ter bevordering van de veiligheid in de samenleving. De regering werd in de motie opgedragen onmiddellijk uitvoering te geven aan het veiligheidsplan.

Tsang wees er verder op dat, ondanks de drie opeenvolgende begrotingen waarin het budget van JusPol werd verruimd, positieve resultaten zijn uitgebleven.  ‘’De samenleving leeft in angst door de vele diefstallen en berovingen die al dan niet gepaard gaan met moord en verkrachting. Deze regering heeft sinds haar aantreden laten zien niet in staat te zijn de veiligheid te waarborgen’’, aldus Tsang.

More
articles