Van Samson: ‘De wet is pas goed als die in het voordeel van de NDP werkt’

VHP-parlementariër Cedric van Samson heeft in gesprek met een lokaal nieuws medium gezegd, zich te ergeren dat de NDP als eens de grootste politieke partij, zand probeert te strooien in de ogen van de gemeenschap. Dit naar aanleiding van uitlatingen die door de leidinggevenden van de partij zouden zijn gedaan, alsof het 8 decemberstrafproces en de beoordeling daarvan, om een politiek proces zou gaan.

Volgens Van Samson is de wet pas goed, wanneer die in voordeel van de NDP werkt. Hij verwees hierbij naar het moment, toen gewezen vicepresident Ashwin Adhin integraal werd vrijgesproken van alle tenlasteleggingen en het Openbaar Ministerie toen wel op handen werd gedragen door de partij. “De rechter heeft beslist dat mijn collega Adhin onschuldig is. Er is een uitspraak gekomen, en we hebben ons daarbij neergelegd. Niemand mag hem meer beschuldigen van het strafbare feit, want een onafhankelijke rechter heeft na een degelijk proces, uitspraak gedaan. We moeten leren ons in dit land neer te leggen bij een uitspraak van de rechter”, aldus Van Samson.

Van Samson, die zelf ook lid is geweest van de NDP, zegt dat die partij niet bereid is zich neer te leggen bij de uitspraken van onafhankelijke rechters. “De kracht van de VHP is dat het geen partij is die om een voorzitter heen danst. Alles draait niet om de voorzitter. NDP is Bouterse en Bouterse is NDP”, stelt Van Samson. Hij begrijpt niet dat de missie van de NDP is om de verkiezingen te winnen, alleen om hun voorzitter gratie te kunnen verlenen. De parlementariër roept het volk op, te reflecteren en goed na te denken over de toekomst van Suriname. Hij zegt dat we als land nooit meer in een dergelijke moeilijke positie mogen belanden.

More
articles