SWM MISÈRE DUURT VOORT

Wie had gedacht dat de misère  in de watervoorziening ten spoedigste achter de rug zou zijn, heeft zich lelijk vergist. De ellende duurt voort en dan ook vrijwel wekelijks. Deze week  viel de druk in de distributieleidingen voor een groot deel van Paramaribo, vanaf afgelopen dinsdag weg. Mensen die de beschikking hebben over een duro-tank, hebben het de afgelopen dagen nog even kunnen uithouden, maar die mogelijkheid is nu ook weggevallen voor velen. De SWM kwam dan ook op de vrijdag met een ‘noodbericht’ over technische mankementen in zowel haar stations aan de Van Hattemweg als het William Kraanplein, waar dan zogenaamd hard gewerkt wordt om de storingen te verhelpen. Het lijkt wel een gebed zonder einde met deze maatschappij, die wel haar tarieven behoorlijk heeft verhoogd, maar de juiste service niet kan verlenen aan de afnemers.  Verhalen over voortdurende storingen in het net en de misère aan de Van Hattenweg, daar wordt de gemeenschap wel doodmoe van.  Hele productiebedrijven zijn door deze watermisère niet in staat op een ordentelijke wijze te functioneren. Vanwege de leiding van de SWM is enige tijd geleden meegedeeld, dat het bedrijf minstens 7 miljoen dollar nodig heeft om alle zaken wederom op orde te krijgen en de boordnodige vervangingsinvesteringen te plegen. Voor Keerpunt is het niet duidelijk of Financiën dit geld al ter beschikking heeft kunnen stellen. En al zou het geld deels zijn overgemaakt, merken de consumenten c.q. afnemers van de SWM, daar nog heel weinig van. Wat wel te bemerken valt, is dat er steeds geen water is en dat er dan noodberichten worden geplaatst, waar de afnemer eigenlijk niets aan heeft, behalve misère. De SWM moet eens duidelijk komen vertellen, waar het eigenlijk en duidelijk aan mankeert, want zo kan het echt niet verder. Is het alleen geldgebrek wat hier speelt, of is er ook sprake van mismanagement?

De laatste maanden is er gewoon sprake  van regelmatige onderbrekingen in de levering van goed drinkwater.

De grote droge tijd heeft een negatieve impact gehad op de leveringen van voldoende drinkwater, maar die situatie kan niet zo voortduren, want het begint weer te regenen.

Misschien is het goed dat de SWM  wederom een persconferentie belegt en eerlijk komt aangeven, wat er nu weer aan de hand is en wat ze denkt daaraan te kunnen doen, om de  ellende in de watervoorziening terug te dringen.

More
articles