Atompai en Hellings hebben nog geen partij

De oud voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), Raoul Hellings, verklaart in een radio interview nog geen besluit te hebben genomen welke partij hij zal ondersteunen. Volgens hem is het wel definitief dat hij de politiek in zal gaan samen met de huidige voorzitter Milando Atompai. Ook de laatstgenoemde bevestigde eerder de politiek in te zullen stappen. Volgens de twee kameraden is het tijd dat het niveau van het hoogste college van het land teruggebracht wordt naar waar het eerder was. Volgens Hellings en Atompai lopen er genoeg Surinamers met capaciteit rond om het land naar een andere hoogte te brengen. Geruchten over het feit dat Hellings zou zijn toegetreden tot de NPS verwijst de gewezen vakbondsman naar het rijk der fabelen. Wel ontkent hij niet dat er gesprekken zijn geweest tussen hem en de partij.

Daarbij is van gedachten gewisseld over de actuele politieke ontwikkeling en de richting die de organisatie wenst op te gaan. Het zit er wel dik in dat hij de partij van voorzitter Gregory Rusland zal ondersteunen.

Hellings zegt de partij niets gevraagd te hebben, ook al heeft hij politieke ambities. Wat hij wel wil, is een bijdrage leveren aan de kwaliteit van De Nationale Assemblee. Hellings zegt altijd kritisch te zullen blijven en waar zaken verkeerd gaan deze te zullen aankaarten. “Ik ben geen jaknikker.” Bij verkiezing tot parlementslid zal hij in de vergaderzaal zitten namens het volk dat hem op die stoel heeft geplaatst.

 

More
articles