Santokhi: ‘We zijn goed op weg’

President Chandrikapersad Santokhi, heeft tijdens zijn toespraak afgelopen maandag bij de beëdiging van de nieuwe minister Sociale Zaken gezegd, Suriname op de goede weg is, de doelen die gesteld waren aan het begin van de regeerperiode, te realiseren.

Volgens Santokhi zijn er fouten gemaakt, die niet meer gemaakt mogen worden.”Daar waar gewerkt wordt, ontkom je er ook niet aan, te accepteren dat fouten gemaakt zullen worden”, aldus Santokhi. Ook zei hij dat het voorgenomen hervormingsprogramma, moet leiden tot  verbeterde economische en sociale positie van elke Surinamer.

Daarnaast zei hij, dat de COVID-19 crisis, de effecten van de oorlog in Oekraïne en de hoge schuldenlast, de economie in Suriname zwaar hebben aangetast. Aanvullend hierop zei hij, dat wij tevreden mogen zijn over de bereikte resultaten; de staatsfinanciën zijn nu onder controle, de monetaire reserve is  toegenomen , de wissel koers toont een hoge mate van stabiliteit, het schulden portfolio is geherstructureerd en de inflatie wordt lager. “Er is weer sprake van economische groei”, aldus Santokhi.

Vervolgens zei hij dat Suriname zijn Internationale positie als positief mag ervaren. Suriname wordt als een respectabel land gezien en mag nu participeren op internationale fora. Santokhi benadrukte dat de regering nu zeer gefocust zal zijn op; het versterken van de koopkracht, en het netto besteedbaar vermogen van elke burger, de ondersteuning aan sociaal behoeftigen, onderwijs en volksgezondheid, prijsbeheersing, woningbouw en gronduitgifte.

More
articles