Ori ontkent massaal vertrek leerkrachten

De minister van Onderwijs, Henri Ori, verklaarde afgelopen week tegenover journalisten geen officiële cijfers te hebben over het vertrek van leerkrachten. Volgens hem klopt deze informatie niet. De bewering dat er een grote uitstroom is van leerkrachten blijkt niet juist te zijn, benadrukt de bewindsman. De onderwijstopman geeft aan dat enkele leerkrachten ervoor hebben gekozen hun dienst te beëindigen, maar dit was gebaseerd op hun eigen beslissing. Het land kan deze keuze niet tegenhouden wanneer individuen ervoor kiezen zich elders te vestigen. De departementsleiding heeft echter actie ondernomen door meer dan 100 nieuwe medewerkers aan te nemen om de ontstane vacatures op te vullen en zo het evenwicht binnen het onderwijs te herstellen.

Elk vertrekkend individu betekent een verlies aan ervaring, benadrukt Ori. Hij benadrukt dat het belangrijk is om de keuze van personen te respecteren. De bewering dat docenten lessen moeten schrappen vanwege een gebrek aan vakdocenten klopt niet helemaal, volgens Ori.

De rapporten waarover het ministerie beschikt, bevestigen inderdaad dat er een tekort is aan bepaalde vakleerkrachten. Het ministerie tracht dit tekort nu aan te pakken door gerichte opleidingen te faciliteren.

Volgens de onderwijstopman is het ministerie drukdoende opleidingen op te zetten zodat leerkrachten kunnen worden opgeleid in specifieke vakken. Hierna zullen de gebieden waar het tekort er is, worden geïdentificeerd en zullen de mensen worden ingezet.

 

More
articles