Rusland: ‘Als ik minister wilde worden, was ik het binnen een dag geworden’

NPS-voorzitter Gregory Rusland, heeft tegen TBN Prime Alert gezegd, dat als hij minister wilde worden, hij het binnen een dag was geworden, omdat de partij ook druk op hem zou hebben uitgeoefend om een ministerpost te bekleden. “Er was een discussie over wie ze zou voordragen, het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu zou goed bij mij passen, vanwege mijn achtergrond en specialisatie”, aldus Rusland.

Verder zei hij dat de NPS inderdaad opteerde voor een nieuw ministerie van Olie en Gas, zodat het op een hoog niveau kon functioneren, momenteel is de afdeling Olie en Gas een onderdirectoraat van ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, waar alleen Staatsolie, het voor het zeggen heeft. ‘’Maar dat is helaas niet tot stand gekomen. Met olie en gas kan Suriname uit de problemen komen waarin het nu zit”, aldus Rusland.

Volgens Rusland is Jogi aangeslagen, waardoor hij persoonlijke aanvallen op hem richt, dat vindt Rusland jammer. Vervolgens zei hij, dat er duidelijke signalen zijn, dat de NPS kwalijk wordt genomen om haar besluit te stappen uit de coalitie. “Maar wij hebben gedaan wat we moesten doen, wanneer wij in een coalitie participeren, doen wij dat om een bijdrage te leveren, maar wanneer je merkt dat het niet lukt dat te doen, dan maar de consequenties toepassen die eraan verbonden zijn. Dat hebben we gedaan”, aldus Rusland.

Tot slot ging Rusland in op de beschuldiging, een huis te hebben in Miami. Rusland zei dat hij daadwerkelijk daar een huis heeft, maar dat had hij al voordat hij besloot in de politiek te stappen. “Ik heb dat huis gekocht met geld van de bank. Ik vind het jammer dat hij op de persoonlijke toer gaat”, aldus Rusland.

More
articles