WEDEROM GEEN MATERIAAL VOOR PASPOORTEN

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) kampt wederom met een tekort aan materiaal voor het aanmaken van nieuwe paspoorten. Dit bevestigde de directeur van Binnenlandse Zaken, Nasier Eskak. Volgens Eskak was er enkele maanden geleden reeds een achterstand bij het vervaardigen van nieuwe paspoorten. Die zou volgens hem al zijn ingelopen. Echter blijkt nu, dat er wederom geen materiaal is. De directeur zegt dat er overleg is met de Canadian Bank Note, die eerder materiaal heeft geleverd aan Suriname voor paspoorten. Hoe kan het dat er steeds weer een tekort is aan materiaal? Weet men niet, dat deze zaken altijd in voorraad moeten zijn?

Als er geen materiaal is, waarom neemt men dan geld bij belanghebbenden voor het vervaardigen van paspoorten? Dient dit niet om de voorraad aan te vullen? Niet alleen bij paspoorten merken we dit probleem, maar ook bij de ID-kaarten. Het is dus duidelijk, dat we een probleem hebben als het op planning aankomt. Dan heb je weer de groep die aanvraagt en zaken maanden laat liggen. Ook hierop zou er ander beleid op losgelaten moeten worden. Misschien moet men denken aan een boete na een bepaalde tijd. Misschien houden we niet ervan om dubbel uit te geven, dus het laatste zou een goede optie zijn.

Echter neemt het niet weg, dat de regering een falend beleid voert wanneer het aankomt op de aanvraag van materiaal voor paspoorten. Het wordt tijd dat er deskundigen worden ingezet om dit logistieke vraagstuk op te lossen, aangezien we niet op dezelfde voet verder kunnen.

More
articles