VHP-parlementariër Dijksteel zegt vertrek van Santokhi te begrijpen

VHP-parlementariër Cheryl Dijksteel, heeft gisteren tegenover ABC online nieuws gezegd, dat ze de begrijpt waarom president Santokhi is afgereisd naar Saoedi-Arabië. Volgens Dijksteel is er geen conflict tussen de vakbeweging en de regering, ze zijn nog steeds in gesprek. Toevoegend zei ze, dat de gesprekken nu worden geleid door de waarnemende president, Ronnie Brunswijk. De minister van Financiën en Planning, Stanley Raghoebarsing is ook bij het overleg betrokken. “Minister Raghoebarsing heeft aangegeven, dat hij welwillend mee zal werken, om de BTW op elektriciteit aan te houden tot juni 2024”, aldus Dijksteel. De president had  voor zijn vertrek reeds voor 80 procent overeenstemming met de vakbonden bereikt met betrekking tot de gestelde eisen. Dijksteel ziet daarom geen probleem, dat de president af is gereisd naar  Saoedi-Arabië.

Dijksteel benadrukte dat het belangrijk is dat president Santhoki daar aanwezig moet zijn, vanwege de rol die Suriname heeft binnen de CARICOM.

President Chandrikapersad Santokhi  is vertrokken naar de CARICOM Summit in Saoedi-Arabië. Zulks te midden van de acties die gevoerd worden door de gezamelijke vakbonden.

 

More
articles