Atompai: ‘Amoksi wil Eijk ontslaan’

Tijdens de gisteren gehouden vakbondsactie bij het regeringsgebouw, vertelde de voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), Mielando Atompai, dat de minister op zoek is naar video’s waarin de woordvoerder van de bond, Revelino Eijck, te zien is. Volgens Atompai wil de minister de beelden gebruiken om hem net als Gentle en Hellings te ontslaan, echter stuurde Atompai een duidelijk signaal naar de minister van Justitie en Politie om niet te komen aan Eijck, gezien dit niet makkelijk zal gaan. Volgens Atompai dreigt de minister te komen aan een vakbondsrecht, hetgeen voor hem ernstige gevolgen kan hebben.

Ook zei Atompai tegen een lokaal medium dat hij de politiek in zal gaan. Hoewel Atompai nog niet heeft onthuld bij welke politieke partij hij zich zal aansluiten, stelde hij dat zijn politiek huis voorlopig een goed bewaard geheim blijft. Niettemin liet hij er geen twijfel over bestaan dat zowel Desi Bouterse, de ex-president en voorzitter van de oppositiepartij NDP, als Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, indruk op hem hebben gemaakt.

Atompai zei niet welke partij hij zal ondersteunen, wel stelde hij dat de politiek voor hem onvermijdelijk is geworden. “Ik heb geen partij. Ik ga wel de politiek in, dan zullen ze wel zien waar ik zal gaan”, aldus Atompai.

More
articles