Santokhi: ‘Sociaal programma wordt gebrekkig uitgevoerd’

President Chandrikapersad Santokhi, heeft gisteren in het radioprogramma Welingelichte Kringen van Radio ABC, gezegd dat het sociaal programma bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) op een gebrekkige wijze wordt uitgevoerd.

“Ik  heb u gezegd dat er een probleem daar is bij sociale zaken”, aldus Santokhi. Volgens hem zit er een minister daar, die geen centrale aansturing kan geven, er zijn twee aparte kabinetten binnen het ministerie. Aanvullend zei hij dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) inmiddels ook een Project Implementation Unit (PIU) daar toegepast heeft, en die drie componenten communiceren niet met elkaar. De samenleving wordt dan het slachtoffer van het slecht beleid, binnen het ministerie.

Santokhi meent dat hij voordat het IMF erop heeft gewezen, hij al op de tekortkomingen heeft gewezen en dat zaken beter verwezenlijkt moeten worden. Toevoegend zei hij dat het sociaal programma verwijderd moet worden van het ministerie, daarvoor zal hij een resolutie tekenen om dit ministerie van SoZaVo vanuit zijn kabinet te dirigeren.  Er zal een nieuw team van externe deskundigen ingesteld worden binnen het ministerie, met de nodige capaciteiten ter uitvoering van grote projecten. Santokhi benadrukte, dat het IMF ook niet duidelijk is geweest ten aanzien van het invoeren van de BTW- wet. Het IMF was ervan op de hoogte, dat er gebrek is aan capaciteit bij de Belastingdienst. Santokhi gaf een beter voorstel als voorbeeld, als het IMF misschien een samenwerking met de Inter American Development Bank (IDB) was aangegaan om de  capaciteit te versterken, met de software voor de BTW en met alle instrumenten die nodig zijn, voor het hanteren van een BTW zou dat beter zijn gegaan, maar “waar is die training, dat is allemaal niet gebeurd, hun eis was invoeren”, aldus Santokhi.

More
articles