‘Dialoog nodig om tot een oplossing te komen’

Parlementsvoorzitter Marinus Bee drukt de gezamenlijke bonden op het hart in dialoog te blijven. De gezamenlijke bonden hebben maandagmiddag, om de stopzetting en het terugdraaien van de BTW-maatregelen af te dwingen, een overlegmoment gehad met het parlement.

De besluiten die uit deze bijeenkomst voortgevloeid zijn, hebben de bonden toegelicht in een motie die vandaag aan De Nationale Assemblee overhandigd wordt. Bee benadrukt, dat door in dialoog met elkaar te blijven, zij gezamenlijk tot een oplossing zullen komen.

‘’Als delen van de samenleving het daarmee niet eens zijn, dan moeten we samen kijken naar een oplossing. Wij gaan in de huishoudelijke vergadering van dinsdag 14 november een commissie vormen om de zorg- en knelpunten aan te horen. In overleg met het parlement en de regering zullen de voorstellen worden meegenomen‘’, aldus Bee. Hij voegt eraan toe dat wetgeving een aangelegenheid is van het parlement en de regering. ‘’Als delen van de samenleving het daarmee niet eens zijn, dan moeten we samen kijken naar een oplossing.’’

More
articles