Abop is al geruime tijd geen etnische partij meer

(foto: Ivan Summerville)

Ronnie Brunswijk, vicepresident tevens partijvoorzitter van de Abop, zei tijdens het partijcongres, dat zaterdag jl. werd gehouden in de Prince Ballroom aan de Commewijnestraat 40, dat de Abop al geruime tijd geen etnische partij meer is. Het doel van het congres is ervoor zorgdragen dat de achterban een helder beeld krijgt van de huidige gang van zaken en ook inzicht krijgt in de toekomst en de principes waar de geel-zwarte partij voor staat.

De Abop heeft in alle tien districten werkende structuren opgezet. De partijleiding heeft tijdens dit congres een verkiezingsbureau ingesteld dat verder richting zal geven in aanloop naar de verkiezingen. Volgens Brunswijk is elke partij gestart vanuit een etnische groep, en dat is later veranderd. Brunswijk haalde de VHP als voorbeeld aan. Deze partij is oorspronkelijk opgericht door een bepaalde groep en is later veranderd, hetzelfde geldt ook voor de Abop. Tijdens het congres hebben de landelijke partijstructuren gesproken over verschillende onderwerpen, zoals het regeerbeleid, de wijziging van de Grondwet en Kieswet, de samenwerking in de regeringscoalitie en de uitdagingen voor de regering bij de uitvoering van haar beleid, evenals het voortgezette traject naar de verkiezingen toe.

Brunswijk deelde mee dat de partij haar huiswerk heeft gemaakt en is gaan beseffen dat verandering noodzakelijk is om als organisatie te groeien.

De parijvoorzitter heeft zijn structuren aangesproken om de eenheid binnen de partij te bewaren. Hij benadrukte dat er meningsverschillen zullen zijn, en dat begrijpt hij volkomen. Hij meende dat het te allen tijde essentieel is om de eenheid te bewaren. De partij is van plan bestuursverkiezingen in januari te houden en een massameeting in februari.

More
articles