Deel leerkrachten binnenland terug naar standplaats

Een deel van de leerkrachten dat vanwege het watertekort zou zijn teruggekeerd naar Paramaribo, heeft zich intussen wederom aangemeld in het gebied waar het les geeft. Dit verklaarde Ogilvy Fernand, voorzitter van het Platform Leerkrachten Binnenland, in een interview met Suriname Herald. Volgens hem gaat het om slechts een deel dat is teruggekeerd. Echter verwacht hij niet dat de leerkrachten zullen blijven, omdat er nog steeds geen goed drinkwater is in de gebieden. Dit zorgt voor ernstige problemen, gezien de leerkrachten nu afhankelijk zijn van rivierwater, dat zij onder andere gebruiken als drinkwater.

Volgens Ferdinand zijn de drinkwatertekorten in het binnenland nog niet opgelost. “Twee weken geleden had het even geregend, waardoor er in sommige dorpen nog wat water was. Maar nu is het weer droog en is er bijna geen drinkwater meer”, zegt Ferdinand.

Het is dus nog niet bekend wanneer de andere groep leerkrachten, die op openbare scholen werkt, naar het binnenland zal vertrekken. Dit kan volgens Ferdinand nog een tijdje duren. Hij geeft aan dat de leerkrachten wel de lessen willen verzorgen, maar dat het ministerie weigert om in te komen.

More
articles