APERTE LEUGEN

BOUWPLANNEN DNA VERGADERZAAL

We hadden nooit kunnen bevroeden dat de huidige regering Santokhi, wanneer het haar goed uitkomt, zelfs bereid zou zijn, het pad van de aperte onwaarheid te bewandelen. Een pad dat in het verleden o zo vaak door voorgaande regeringen is bewandeld om wat krom was, recht te praten. Keerpunt heeft op de donderdag kunnen zien dat deze regering ook ernstig liegt wanneer het haar uitkomt en haar zin wenst door te drukken. En dan hebben we het hier over de in aanbouw zijnde nieuwe vergaderzaal, die coûte que coûte aan de Grote Combéweg achter het onlangs opgeleverde pand van De Nationale Assemblee, DNA, moet verrijzen. Het gaat hier om een architectonisch paskwil, die mijlen ver stinkt van de corruptie en het nepotisme, dat tot stand gekomen is via een fromu inschrijving.

Voorname maatschappelijke groeperingen en kundige personen hebben protest aangetekend tegen de bouw van deze vergaderzaal wegens de vorm en vooral de plek waar deze regering de vergaderzaal wenst te doen verrijzen. Uit alles blijkt dat het hier om een teki ‘n nyan project gaat, waarbij er zwaar is overgefactureerd en een vriendje het werk gegund heeft gekregen, dat bovendien de hoogste inschrijving deed. Maar wat de zaak nog veel erger maakt, is dat we van de UNESCO Werelderfgoedlijst kunnen worden gekegeld, omdat de vergaderzaal zeer zeker niet hoort op de plek waar men hem wenst te bouwen.

De bouw is inmiddels begonnen en er wordt in ijltempo gebouwd, terwijl de kritiek en protesten aan het toenemen zijn. De regering Santokhi, zich thans bewust van de consequenties en een eventuele verwijdering van Suriname van de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, kwam met een snelle verklaring dat de bouw was stopgezet, omdat er nog een evaluatie zou plaatsvinden. En terwijl men de aperte leugen lanceerde, gingen de bouwwerkzaamheden gewoon door. Beseft men niet dat men een rommel van een belangrijk stadsdeel maakt en dat een dergelijke vergaderzaal helemaal niet thuishoort binnen de ruimtelijke ordening van historisch en monumentaal Paramaribo? En terwijl men doorgaat met het steeds begaan van blunders, besteedt men geen aandacht aan andere zeer historische panden in de zeer nabije omgeving van de Henck Arronstraat, de Mr. Dr. J.C. De Mirandastraat, het Onafhankelijkheidsplein en de Tamarindelaan. Daar valt naar onze mening, geen snelle en corruptieve ‘n nyan mee te maken. Dat zijn ineens geen historische monumenten meer. Over Cultureel Barbarisme gesproken. Maar ja, wat wil je eigenlijk, als je te doen hebt met mensen die van monumentenzorg evenveel weten als een koe van fietsen. En ook geen bal begrijpen waarom de monumenten zo belangrijk zijn in een land dat zichzelf respecteert en een goede en volwassen houding wenst te presenteren aan de buitenwacht en eenieder die hier een bezoek brengt.  Heeft alles te maken met een goede opvoeding, vorming, gezonde ontwikkeling en internationale oriëntatie. En heeft totaal niets van doen met roven, plunderen en ordinaire zelfverrijking, want dat speelt naar de mening van Keerpunt, voor de 100 honderd procent. Jullie moeten je in dit kabinet diep schamen voor deze ordinaire schurkerij, die ons wederom te schande zet.

More
articles