ALWEER BELOOFT MEN TRANSPARANTIE OP HET MINISTERIE VAN GBB

Door de president werd voor de zoveelste maal beloofd, dat men een systeem in het leven zal roepen, waarbij eenieder kan zien, wie welke grond bezit en wie allemaal een aanvraag heeft ingediend. Volgens hem moet hierdoor voorkomen worden, dat er dubbele aanvragen worden gedaan of dat derden er een werk van maken, gronden van anderen in te pikken. Ook zal er volgens de president een onderzoek worden gestart naar mensen, die op een oneigenlijke manier aan overheidsgrond zijn gekomen.

Dit zijn allemaal mooie woorden! Maar zal de president nu eindelijk de daad bij het woord voegen? Als er een onderzoek zou moeten komen, zou men binnenshuis moeten beginnen en vervolgens binnen de regering. We weten toch allemaal wie de persoon is met zoveel hectaren aan overheidsgrond. We weten intussen ook, dat er een ambtenaar is ingesloten die voet bij stuk houdt en zegt, te hebben gehandeld in opdracht van die zelfde meneer. Is de president bereid zijn partijgenoot op te sluiten of een onderzoek tegen zijn partijgenoot te beginnen?

We weten nu ook allemaal wie de grootgrondbezitters zijn binnen die hele regering en ook wie de concessiehouders zijn. Zal er een onderzoek komen tegen deze persoon? Is de president bereid die politieke offers te brengen? Want dat kan zeker de val van deze regering betekenen. Bovendien is er nooit verslag gedaan over parlementariërs, die binnen zeer korte tijd een grondbeschikking in handen kregen van twee overheidsgronden, terwijl de normale burger jaren moet wachten op een beschikking en die vaak genoeg niet krijgt. Als we praten over transparantie laten we het goed doen, en laat men binnenshuis beginnen.

More
articles