Vertrek waarnemende directie en stichtingbestuur CELOS wordt geëist

Het personeel van het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (CELOS) is in actie. De leden van de vakorganisatie zijn van mening, dat de huidige directie weg moet, omdat die de organisatie ten onder brengt en geen ruimte biedt voor doorgroeimogelijkheden van mensen en de ontwikkeling van de organisatie. De maat is vol. ‘’Er is geen transparantie in het beleid en zaken zijn daardoor dusdanig geëscaleerd’’, aldus Suneel Soeknandan, woordvoerder van de personeelsbonden van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, in het radioprogramma ABC Aktueel.

Volgens Soekhnandan heeft de waarnemende voorzitter van het bestuur, Caroline Rahan-Chin, toentertijd de functie van waarnemend directeur overgenomen bij afwezigheid van de scheidende directeur, en is deze niet volgens de juiste procedure geïnstalleerd, en is een adequate sollicitatieprocedure niet op gang gekomen.

“Het is niet legitiem, maar men houdt ons dat voor, maar Chin is totaal niet capabel of geschikt om het CELOS draaiende te houden. Chin zit al bijkans elf maanden aan, en CELOS gaat onder haar leiding alleen maar bergafwaarts”, aldus Soekhnandan.

Volgens Soekhnandan wordt het vertrek van de waarnemende directeur Chin geëist, omdat zelfs de afgesproken termijn van het huidige bestuur zou zijn verstreken.  Er moet verjonging plaatsvinden binnen het bestuur “Wij hebben mensen nodig met een heldere visie en  missie om het beleid op het CELOS over te nemen”, aldus Soekhnandan.

Hij stelt dat zelfs samenwerkingsovereenkomsten met grote bedrijven door de directie worden tegengewerkt. Hij zegt dat het totale personeel, dat ongeveer uit 90 mensen bestaat, het werk totaal heeft neergelegd. Dat is niet alleen het personeel van Paramaribo bij de AdeKUS, maar ook de mensen die in Saramacca werken. Er wordt momenteel tot 12.00 uur gewerkt, het actiemodel wordt verscherpt.

 

More
articles