Veiligheidsbonden gaan niet voor minder

De bonden aangesloten bij het Veiligheidscollectief (KPA, BBS en KBS), zijn ondanks de gesprekken van de afgelopen dagen met het clusterteam van ministers, nog niet akkoord gegaan met hetgeen bereikt is. De bonden eisten een loonsverhoging van 60 procent voor hun leden. Echter heeft de regering meegedeeld, dat er momenteel geen ruimte is binnen de begroting voor het toekennen van loonsverhogingen. De regering was wel bereid te kijken naar de voorgestelde verhoging van twee toelagen. De bonden stemden hiermee in, doch de regering vindt de voorgestelde bedragen te hoog. De bonden zeggen niet voor minder te zullen gaan dan werd geëist.

Dinsdag hadden de bonden een gesprek met de president, waar zij de gewenste bedragen presenteerden. Het staatshoofd is niet negatief over de voorstellen, maar benadrukte dat de bedragen binnen de staatsbegroting moeten blijven. De president gaf de minister van Financiën de opdracht, zaken nader te bekijken. De bonden zullen vandaag wederom bijeenkomen om zaken vast te stellen.

Volgens de bonden die de acties tijdelijk hadden opgeschort, zullen zij niet schromen deze te hervatten als hun eisen niet worden ingewilligd. De acties werden opgeheven nadat de president de bonden had uitgenodigd voor een gesprek.

More
articles