Zanger Proeffe lanceert ‘Telefoon’, een boodschap voor iedereen

In het dagelijkse leven is je mobiele telefoon niet meer weg te denken. Soms kan het zo zijn dat je meer tijd doorbrengt op je telefoon, dan met elkaar in een relatie. Dit kan voor veel problemen zorgen. Zanger Proeffe belicht dit onderwerp in zijn nieuwste nummer ‘Telefoon’. Samen met zangeres Roshy wordt met dit nummer het gebruik van de telefoon in relaties onder de aandacht gebracht.

Proeffe is geboren in Paramaribo en kreeg de naam Ernie Djemesie. Zijn artiestennaam kreeg hij via een grap tijdens een live radio-uitzending. Proeffe had altijd al interesse voor muziek en kwam door een vriend tevens manager van The Survivors in de muziekwereld terecht. Jaren heeft hij onder de naam Bravo zijn stem geleend. Echter bleef het niet daarbij, want al gauw kwamen nummers van hem uit zoals: ‘Zij Willen Bepalen’, ’Doosje’, ‘Bering Ging’, ’Fio Fio’, ‘Sama Sani’ en ‘Na Go’. Thans is hij woonachtig in Nederland en heeft zijn eigen kapperszaak. Door zijn onderneming heeft hij muziek een beetje verwaarloosd, maar door Roshy kreeg hij weer de motivatie om het op te pakken.

Het idee voor het lied ‘Telefoon’ kwam op een dag toen Roshy de kapperszaak van de zanger binnenkwam in Venserpolder. De interesse die ze toonde in zijn muziek, maakte indruk op hem. “Zij vertelde dat zij mijn muziek vijf jaar geleden in Suriname had gehoord”, merkt de zanger op. Hij raakte hierdoor opnieuw geïnspireerd om muziek te maken. Roshy liet weten dat ze ook teksten kan schrijven. Ze schreef een tekst en al heel gauw ontstond het nummer ‘Telefoon’.  De tekst is in het Nederlands en Surinaams met een Afromix beat, een creatie van Timothy van TMG Studios.

Proeffe is tevreden over het eerste project met Roshy. Ze is een enthousiaste, vrolijke en spontane dame en is ook woonachtig in Amsterdam.  Naast haar passie voor muziek doet ze aan kickboksen en motor-rijden. Roshy raakt geïnspireerd door gebeurtenissen in haar leven en omgeving, waardoor ze mooie teksten schrijft. Proeffe is erg onder de indruk van haar prestaties en verzekert dat er nog meer projecten zullen volgen. De boodschap die het duo wil geven met ‘Telefoon’ is dat het belangrijk is tijd voor elkaar te maken in welke relatie dan ook. Proeffe vindt het belangrijk dat je in elke relatie tijd moet stoppen en elkaar de nodige aandacht dient te geven. Als ondernemer heeft hij zich ook hieraan schuldig gemaakt, door weinig aandacht te schenken aan zijn vriendin. Ook maakt hij duidelijk om naar elkaar te luisteren, begrip te hebben voor elkaar en goede afspraken te maken. Zo kan je volgens hem onnodige spanningen en frustraties voorkomen.

De zangers hebben hoge verwachtingen met het nummer, vooral omdat eenieder zich tot nu toe kan terugvinden in de tekst. Tenslotte verwacht men dat ‘Telefoon’ voor de nodige inzichten zal zorgen in relaties, zodat de communicatie veel beter wordt. Daarnaast is men hoopvol gestemd dat de aanstekelijke melodie niet gauw vergeten zal worden.

More
articles