Showbiz Kort. Leuk om te weten!

  • De populaire kleurrijke en gezellige Avondvierdaagse wandelsmars (AVD) van SU wordt dit jaar na drie jaar te hebben stilgelegen weer georganiseerd. Het wordt de 59ste edtie en vindplaats van 6 tot en met 9 september. Het thema is ‘AVD; we lopen allemaal weer mee’. Men verwacht dit jaar tussen de 2.200 en 3000 deelnemers. Bij de laatste edities waren het er meer dan 3000. Traditioneel wordt de wandelmars in de paasvakantie, de regenperiode gehouden. De organisatie Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) achter het evenement, kan nog niet zeggen of de AVD in de toekomst opnieuw tijdens de grote vakantie zal worden gehouden.  Dit jaar wordt gezien als een soort pilot.
  • Iwan Esseboom maakt zich klaar voor het Ghabiang Crew optreden op 1 oktober in Nederland. ‘‘Het is een unicum om na jaren weer bijelkaar te zijn. Het wordt te gek”, zegt de legendarische kasekozanger. Hij scoort met Ghabiang Crew hits als ‘Krebo Krebo’, ‘Pannekoek’ en ‘Een beetje verliefd’. Esseboom, die in Nederland woonde, keerde in 1999 terug naar zijn geboorteland en treedt geregeld op met zijn eigen band Esse & Friends. Voor familiebezoeken en optredens bezoekt hij nog geregeld Nederland.
  • Enkele van de muziekgroepen uit Nederland die in december met Kerst/Owru Yari in Suriname zijn voor optredens, zijn al bekend. Het gaat om: Corona Band, Ghabinag Boys, Kankantrie, Sabakoe en OG Explosion met Patrick Teve Tevreden.
  • Pyscho scoort met ‘In Me Soul’ een nummer hit 1 in Suriname. Het nummer bereikte de eerste plaats bij de radiozender Radio 10 en de Nationale Top 40 lijst. Het is de tweede nummer 1 hit van de artiest bij radio 10. Zijn eerste nummer 1 hit is ‘Joe Probleem’. De band  SU Music For Life (SMFL) Pyscho bestaat dit jaar precies 10 jaar. Dit heuglijk feit wordt op 9 september gevierd met een concert in At Live entertainment Center . ‘In Me Soul’ is de eerste single uit de laatste EP getiteld Tevreden van Maad N Bad Pyscho.

More
articles