NIET GEORDENDE GOUDSECTOR WORDT ONZE NEKSLAG!

In De Nationale Assemblee werd melding gemaakt dat elke vertraging in de ordening van de kleinschalige goudsector, ervoor kan zorgen dat Suriname geblacklist wordt. De ordening van de sector valt al enige tijd onder het Kabinet van de Vicepresident, echter blijkt er bitter weinig te zijn veranderd sinds toen. Wordt het geen tijd, dat er een ander plan van aanpak wordt bedacht? Gaan we wachten op het dempen van de put? De ordening van de kleinschalige goudsector, mocht nooit onder het Kabinet van de Vicepresident vallen. Wie snijdt de namelijk de arm af die hem voedt! We weten allemaal dat de vicepresident grote belangen daar heeft lopen. Hij zal gek zijn om de juiste financiële stroom prijs te geven. Weet je hoeveel belasting hij dan zou moeten afdragen?!

We moeten niet doen alsof onze neus bloedt. Bigisma bo taki: yu no kan pot pus pusi fu luku merki. Als we serieus willen zijn over het behalen van de National Risk Assessment (NRA), dan moeten we zaken niet proberen te bedekken met de mantel der liefde. Intussen weten we al goed wat een blacklisting kan betekenen voor ons land. Deze gasten zullen het misschien niet voelen, want ze hebben de overheid zoveel bestolen, dat ze andere wegen kunnen bewandelen. Het zal zoals altijd, het arme volk zijn die het gelag zal moeten betalen.

Ook de skalians moten niet vergeten worden. Een tijdje terug was men zogenaamd begonnen met de aanpak van deze monsters. Sensatie! Want het is daarbij gebleven. Eenieder weet dat politiek leiders de eigenaren zijn en dat er enorme belangen spelen.

More
articles