8 DECEMBERMOORDENPROCES LOOPT TEN EINDE

Afgelopen maandag 31 juli 2023 werd de laatste inhoudelijke zitting gehouden in het 8 Decemberstrafproces. Verhoogde veiligheidsmaatregelen kenmerkten de sfeer van deze slepende procesgang, ruim twee decennia na het eerste verhoor van de hoofdverdachte. De hoofdverdachte Desi Bouterse en medeverdachten werden in de gelegenheid gesteld het laatste woord te richten aan de Krijgsraad. Raadsman Irvin Kanhai is tevens ook ingegaan op hetgeen het Openbaar Ministerie naar voren heeft gebracht.  De uitspraak in deze zaak wordt in het laatste kwartaal van dit jaar verwacht.

Inhoudelijke nieuwigheden waren na al die tijd niet te horen en het bewijs, zowel forensisch als getuigenbewijs, tegen de reeds veroordeelden, blijft overweldigend, indrukwekkend en gruwelijk. Niemand met enig juridisch of historisch besef, heeft een redelijke verwachting op een andere einduitspraak, dan een bevestiging of aanvulling met enkele gronden of een nadere strafbepaling.

Het reces van het zittingsjaar vormt geen uitzondering, zodat in de periode tussen begin oktober en eind december van dit jaar, redelijkerwijs, het eindoordeel tegemoet gezien kan worden.

More
articles