Slogan Nationaal Jubileumjaar 2023: Eendracht in kracht

Er zijn in het Nationaal Jubileumjaar opmerkelijk veel activiteiten, die als een rode draad leiden naar het proces, waarbij de culturele identiteiten van verschillende bevolkingsgroepen in ons land steeds meer naar elkaar groeien en de onderlinge verbondenheid steeds duidelijker wordt. Wat niet kan worden tegengesproken. Zo zijn bij herdenking en viering van de eerste immigranten van ons land, de Chinezen, bezigheden die gericht zijn op de gehele bevolking, jong en oud die aan hun trekken komen in culturele manifestaties, maar ook projecten die een educatief karakter dragen. Tevens zullen in alle districten, mogelijk via de commissariaten, de betrokkenheid van bewoners organiseren.

Verbroedering heeft in dit Nationaal Jubileumjaar een speciale plaats, die wordt vertolkt door de slogan “Eendracht in Kracht”. De voorzitter van de Nationale Commissie Jubileumjaar had het over de integratie en met elkaar samenleven. Voorts besprak hij de speciale dag van verbroedering, waar jongeren en ouderen beziggehouden zullen worden met educatie over het thema “Eendracht in Kracht”en andere diverse educatieve projecten. De verbroederingsdag en gedurende de periode van 15 mei tot en met 31 oktober, moet inspirerend zijn zodat de etnische groepen met elkaar praten over de eenheidsgedachte, die uiteindelijk moet leiden tot natievorming.

Vorig jaar trok de Fostin Kukru, 24000 bezoekers en is die ook in dit jubileumjaar opgenomen in het programma van jubileum en bekroning. Tevens wordt in de aanloop naar het jubileum van de Hindoestaanse immigratie, het boek Diversiteit in Cultuur gepresenteerd.

Ook andere immigratieherdenkingen in onze historische momenten, vertelde de voorzitter Uden van de Nationale Commissie, die niet bekroond worden, maar wel aandacht krijgen van de regering. Echter is nog niet bepaald, in welke vorm een bijdrage zal worden gegeven aan de groepen, maakt hij duidelijk. Volgens hem zal in de komende tijd zeker bekend worden wat de bijdrage van de regering is. De groepen waar het om gaat zijn: 133 jaar Javaanse immigratie op 9 augustus, Dag van de Inheemsen ook op 9 augustus, Marron dag op 10 oktober, Boerenkolonisatie op 20 juni, en de Portugese immigratie.

 

More
articles