Exxon stuit op droge put in Stabroek-blok

Hess Corporation zei op 26 april dat de Kokwari-1-exploratieput in het Stabroek-blok voor de kust van Guyana geen commerciële hoeveelheden koolwaterstoffen aantrof. De Chief Operating Officer (COO) van Hess, Greg Hill, merkte op dat Kokwari een carbonaatspel met een hoger risico was dat zich op 60 kilometer van Liza-1 bevond. Hoewel het geen commerciële koolwaterstoffen tegenkwam, zei Hill dat het de partners waardevolle gegevens heeft verstrekt die het begrip van de ondergrond van het Stabroek-blok verder verbeteren.

In de toekomst zei Hill dat de partners nog steeds miljarden vaten winst zien die niet is veranderd. Hij benadrukte ook dat van de 11 miljard vaten die tot nu toe zijn ontgrendeld, de meerderheid zich in de hogere campagne bevindt.

“Het is duidelijk dat we met ons verkenningsprogramma dit jaar echt beginnen te zien welk potentieel de bron heeft. Maar over de hele linie blijven deze miljarden vaten aan extra voordeel ongewijzigd’’, zei Hill.

Ondanks dat hij een niet-commerciële prospect had getroffen, vond Chief Executive Officer (CEO), John Hess het verstandig om aandeelhouders te herinneren aan het grotere geheel, namelijk dat het door ExxonMobil geleide team momenteel zicht heeft op zes drijvende productie-, opslag- en losschepen (FPSO’s), in 2027 met een bruto productiecapaciteit van meer dan 1,2 miljoen vaten olie per dag.

Hess merkte ook op dat de eerste vier gesanctioneerde olie-ontwikkelingen van het bedrijf op het Stabroek-blok een break-even Brent-olieprijs hebben die ligt tussen ongeveer USD 25 en USD 35 per vat.

De CEO zei dat zijn bedrijf voorspelt dat de contante kosten per eenheid tegen 2027 met 25 procent zullen dalen tot ongeveer USD 10 per vat olie-equivalent (BOE), eraan toevoegend dat zijn portfolio een break-even Brent-olieprijs van ongeveer USD 50 per vat zal bereiken.

In termen van cashflowgroei benadrukte Hess dat zijn bedrijf in het hoogste percentiel van bedrijven blijft met een toonaangevend veranderingspercentage en een toonaangevend duurverhaal, wat een sterk gedifferentieerd waardevoorstel oplevert.

More
articles