‘Ondernemers moeten agressiever en actiever worden’

Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft onlangs gesteld, dat ondernemers zelf het initiatief moeten nemen hun productie te verhogen. “Ondernemers kunnen niet blijven wachten op de regering om te komen tot beleid en wachten op wetgeving”, aldus Ramdin.

Hij verklaarde, dat ofschoon we de resultaten nog niet echt zien, de regering wel degelijk doende is met de productieverhoging. Ramdin verklaarde dat er wel eerst een goed economisch fundament moet zijn, voordat de Foreign Direct Investment (FDI) ingezet kan worden.

“Niet dat het niet gebeurt. Er zijn een paar bedrijven die op dit moment hier zijn, die overwegen te investeren, maar zoals wij dat graag willen, is dat er veel meer zullen zijn.” Ramdin vertelde dat de Investment and Trade Agencies (SITA), al geruime tijd  met investeerders werken. Volgens Ramdin wordt er tussen hen gecommuniceerd en ook adviezen verstrekt.

Het is volgens Ramdin, belangrijk dat we onze nationale productie omhoog brengen. Ramdin zei dat de regering hierin zeer zeker een rol speelt, maar belangrijker nog, het bedrijfsleven, met name de nationale productie gericht op het Surinaamse product. Volgens Ramdin is ons bedrijfsleven erg gericht op import en een beetje export, maar met name import. “Het grootste deel is voor korte termijn krediet, niet voor lange termijn investeringen, dus het bedrijfsleven moet agressiever en actiever worden. Het heeft ook een beetje te maken met vertrouwen en de faciliteiten”, aldus Ramdin.

More
articles