Verdachten Surichange Nederland in vrijheid gesteld

Alle leden van de familie Misier van Surichange B.V. in Nederland, zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Dit verneemt de krant uit betrouwbare bronnen. Gisteren werd de jongste zoon (45) en vandaag de oudste zoon (49), in vrijheid gesteld. Er is naar verluidt, niets bijzonders gevonden. Wel zal de familie hoogstwaarschijnlijk een boete moeten betalen. De Nederlandse politie had op maandag 27 maart, vijf personen in Rotterdam, Barendrecht, en Rhoon aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld. Er werden doorzoekingen gedaan in woningen en bedrijfspanden van onder andere verschillende Surichange-transactiekantoren. De heer C. Misier (73) die samen met zijn twee zonen is verbonden aan het geldtransactiekantoor dat zich van oorsprong richt op geldovermakingen tussen Suriname en Nederland, werd toen samen met zijn zonen aangehouden.

  1. Misier werd in die zelfde week op vrije voeten gesteld. De oudste van de twee zonen werd gezien als de hoofdverdachte.

De Surichange Bank in Suriname stelde vervolgens in een verklaring, dat met betrekking tot dit onderzoek van de Nederlandse politie er tevens “onjuiste en ongeverifieerde” berichtgeving over de bank en haar directeur Terence Gonesh werd verspreid. De Surichange Bank benadrukte dat noch de bank noch Gonesh betrokken is bij enig onderzoek door de Nederlandse autoriteiten.

De Surichange Bank meldde, dat zij een gezonde onafhankelijke lokale bankinstelling is onder toezicht van de Centrale Bank van Suriname. “Wij bestaan al ruim zeventien jaar en voldoen aan de door de Centrale Bank van Suriname gestelde liquiditeit en solvabiliteitsnormen, terwijl ook de rentabiliteit van de bank zeer goed is”, aldus de Surichange Bank.

More
articles