Samenwerking Suriname en Frans- Guyana verder verscherpt

De parlementaire commissie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft gisteren een onderhoud gehad met een vertegenwoordiging van de Franse ambassade. De commissie bestaat uit Asiskumar Gajadien, Rabin Parmessar, Stephen Tsang, Niesha Jhakry, Ebu Jones en Miquella Soemar-Huur.

Het onderhoud was in het kader van het verder versterken van de samenwerking tussen Suriname en Frans-Guyana. De landen hebben gisteren van gedachten gewisseld over diverse nijpende zaken: de grensoverschrijdende samenwerking, militaire samenwerking, samenwerking met gendarmerie en politie, mogelijkheid tot samenwerking op het gebied van goudwinning, mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van toerisme tussen nationale bescherming, parken en samenwerking inzake gezondheidskwesties.

In verschillende presentaties hebben leden van de Franse vertegenwoordiging de recente situaties ten aanzien van de bovengenoemde onderwerpen gepresenteerd. Commissieleden zijn na de presentaties in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. Commissievoorzitter drs. Asiskumar Gajadien gaf aan, bijzonder ingenomen te zijn met de presentaties. Besloten is dat de Franse vertegenwoordiging opnieuw met elkaar zal vergaderen om technische vraagstukken te bespreken.

More
articles