Marie Levens stelt portefeuille officieel ter beschikking

Onderwijsvernieuwingen doorvoeren

Gisteren heeft op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), de officiële  overdracht plaatsgevonden van minister van Onderwijs, Marie Levens aan de minister ad interim Krishna Mathoera.

Levens heeft  tijdens de overdracht aangegeven, het zeer op prijs te stellen dat ofschoon minister Mathoera ook haar eigen werkzaamheden heeft op Defensie, zij zich toch beschikbaar heeft gesteld, om de verantwoordelijkheid  van het ministerie van Onderwijs tijdelijk  op zich te nemen.  Voorlopig is vastgesteld, dat minister Mathoera voor de komende drie weken zal waarnemen op Onderwijs. Volgens Levens heeft zij in het verleden altijd een prettige samenwerking gehad  met de ad-interim minister, vooral  in de periode waarbij er assistentie verleend moest worden door het ministerie van Defensie bij de scholen die destijds onder water waren gelopen. Levens zei niet ontevreden te zijn over het beleid dat gevoerd is tijdens haar termijn. Zij heeft samen met belanghebbenden ervoor gezorgd, dat elk kind scholing kon genieten en geen enkel kind uitgesloten werd binnen het onderwijssysteem. “Wij kunnen niet akkoord gaan met zaken waarbij kinderen geen onderwijs genieten. Vijfenveertig procent van onze samenleving is niet verder gegaan dan de lagere school. En daarmee kun je een land niet opbouwen. Vandaar dat er is gezorgd voor onderwijsvernieuwingen die doorgevoerd moeten worden om elk kind gelijke kansen te bieden”, aldus Levens.

Zij zei volledig vertrouwen te hebben in de waarnemend minister, en voorlopig zaken binnen het onderwijs rustig te zullen aannemen, tot er besloten wordt wie de opvolger van Levens zal zijn. Vorige maand besloot de Nationale Partij Suriname (NPS) geen deel meer te willen uit maken van de coalitie, vanwege de ontevredenheid over het huidige regeringsbeleid en zij op verschillende fora toen haar mening en kritiek had geleverd op het armoedevraagstuk, sociale beleid en de friends en family benoeming van de regering, waarover herhaaldelijk geslaagd is.

Desondanks  hebben de gewezen ministers Marie Levens en Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu die verbonden zijn aan de NPS, gehoor gegeven aan de oproep van de partij en hun portefeuille ter beschikking gesteld van de president.

More
articles