Bedrijfsleven treft voorzorgsmaatregelen voor 24 maart

De leden van Organic Movement, hebben onlangs een oproep gedaan aan de samenleving om op 24 maart aanstaande rond 10:00 uur massaal te participeren aan de ‘Alles Plat’ protestactie op het Onafhankelijkheidsplein, en zo gebruik te maken van het grondwettelijk recht op vreedzaam betoog.

Volgens de organisatie is de protestactie bedoeld om een sterk signaal te geven aan de regering, dat haar beloftes niet worden nagekomen en dat na drie jaar regeren, pijnlijk duidelijk is geworden dat ze de politieke wil mist om ons land naar rustiger vaarwater te brengen. De problemen blijven zich maar opstapelen en onze  economie is aan het wankelen, het land lijkt hierdoor stuurloos en uitzichtloos. Verder wordt er geëist dat de Kieswet in De Nationale Assemblee in behandeling wordt genomen, zodat de verkiezingen in 2025 gegarandeerd zijn.

De actievoerders benadrukken dat de  kiesregeling een belangrijk aspect is, en het tijd wordt dat DNA en haar leden als volksvertegenwoordigers, aansprakelijk worden gehouden. Het nationaal belang moet nu prevaleren boven partijbelang. Er wordt ook een dringend beroep gedaan op het bedrijfsleven, zoveel mogelijk haar deuren op die dag gesloten te houden en de nodige voorziening te treffen, zodat hetgeen zich op 17 februari heeft voorgedaan, niet meer wordt herhaald. Gretl Wolfram, voorzitter van de Winkeliers en Ondernemers Vereniging in Suriname (WOVS) heeft inmiddels aangegeven, dat er voorzorgsmaatregelen getroffen zullen worden door diverse ondernemers, die deze protestactie goed in de gaten zullen houden. De ondernemers zullen deze keer niet schromen, hun onderneming te beveiligen.  Onlangs is een groep van 24 Chinese ondernemers gestart met de opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP). Dit verzoek  werd gedaan door verschillende Chinese ondernemers, waarna het ministerie van Jusitie en Politie (JusPol) zaken in orde heeft kunnen maken voor deze  opleiding. Volgens Wolfram is het geen slecht idee dat deze Chinezen in de gelegenheid worden gesteld de opleiding tot BAVP’er te volgen, wel is hij de mening toegedaan, dat er ook andere ondernemers zijn uit verschilende bevolkingsgroepen,  die eveneens ook toegelaten moeten  kunnen worden tot deze opleiding. Omdat er vanwege de samenleving kritiek is geleverd dat het erop lijkt, dat de Chinese ondernemers worden voorgetrokken. “De WOVS zal in samenwerking met de Suriname Chinese United Association ook met trainingen starten voor ondernemers, en niet voor een bepaalde etnische groep. De partijen zijn bezig met de voorbereiding tot deze training”, aldus Wolfram.

More
articles