Activisten eisen behandeling Wet wijziging kiesstelsel op 24 maart

De activisten van de protestactie die gepland is voor 24 maart, eisen van het parlement, dat op die dag de behandeling van alle andere wetten terzijde wordt gelegd en men aanvangt met de Wet ter wijziging van het kiesstelsel. Volgens de activisten is het van enorm belang, dat de verkiezing voor 25 mei 2025 of eerder, gegarandeerd is. “De kiesregeling is een onderdeel van onze soevereiniteit en we mogen haar niet zo te grabbel gooien”, aldus de activisten in een verklaring.

Verder heeft de actie tot doel een sterk signaal te geven aan de regering, dat ze haar beloften niet nakomt aan het volk en dat na drie jaar regeren, pijnlijk duidelijk is geworden, dat ze de politieke wil mist om ons land in rustig vaarwater te brengen. Volgens de activisten stapelen de problemen zich op, is de economie wankel en het land stuurloos en de situatie uitzichtloos geworden.

De organisatoren doen ook een dringend beroep op het bedrijfsleven, om op 24 maart zijn deuren voor één dag gesloten te houden of het personeel om 10.00 uur weg te sturen en ook de nodige voorzieningen te treffen om have en goed te beschermen. “Wij willen geen herhaling van 17 februari, waar door plunderingen en vernielingen ondernemers benadeeld zijn geworden. De strijd moet niet gaan tussen Surinamers onderling of tussen rijk en arm”, aldus de activisten in hun verklaring.

Stephano ‘Pakittow’ Biervliet gaf eerder aan, niet deel te zullen nemen aan deze actie om persoonlijke redenen. Volgens hem heeft zijn aanhouding voor het protest van 17 februari, geen schrikeffect gehad en zal hij onverwachts wederom terugkomen.

More
articles