Taxibedrijven passen per direct tarieven aan

Verschillende taxibedrijven hebben gisteren na de mededeling dat de prijzen voor een liter benzine na 00.00 uur zouden stijgen, hun diensten gestaakt. Volgens hen zou dit ernstige gevolgen hebben, aangezien ze tegen een oude prijs zouden rijden, om vervolgens brandstof tegen de nieuwe prijs te moeten kopen. Gisteren werd vanwege de regering bekendgemaakt, dat de nieuwe prijs voor een liter unleaded bij GOw2 is vastgesteld op SRD 31,05. Dat is een verhoging van SRD 3,16. Voor diesel moet er SRD 28,49 betaald worden in plaats van SRD 24,33. Bij Rubis wordt een liter unleaded voor SRD 33,15 en een liter diesel voor SRD 31,97 verkocht. Bij SOL en Shell kost een liter unleaded nu SRD 33,91 in plaats van SRD 28,10. Diesel is van SRD 24,54 gestegen naar SRD 31,43.

Enkele taxichauffeurs verklaarden tegenover de redactie van De West, dat dit ernstige gevolgen zal hebben voor de sector. “We werken met meters die al waren ingesteld op SRD 30 per rit en de mensen konden het toen al niet betalen. Hoeveel moet je nu zetten en wat zal de reactie zijn”, aldus een bezorgde chauffeur. Volgens hem is er totaal geen rekening gehouden met de groep die in een omgeving woont, waar er op een bepaald uur geen bussen meer rijden. “Ik heb vaste klanten die ik na een bepaald tijdstip moet afhalen van school en werk. De mensen komen zelf nauwelijks uit, hoe druk je zo een verhoging door? Als ‘kleine man’ voel ik ook met ze mee, gezien ik ook kinderen heb”, aldus de taxichauffeur.

Ook in de bussector blijken zaken niet bepaald rustig te zullen gaan, gezien de groep gedreigd had de bussen thuis te houden als de nieuwe brandstoftarieven zouden worden doorgevoerd. Afgelopen week legden enkele bushouders reeds het werk voor enkele uren neer tijdens een prikactie. Dit om de aandacht te vragen van de regering.

More
articles