‘Op bermen nooit vergunningen uitgeven, omdat nutsvoorzieningen daar lopen’

Ondernemers die op de berm aan de Leo Eliazerstraat te Flora gebouwd hebben stelden onlangs, geen brief te hebben ontvangen van welke instantie dan ook inhoudende dat ze zullen moeten ontruimen. De geruchten gingen nadat een nieuwsmedium iets over ontruiming publiceerde. Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft gisteren in het programma Magazine 4 verklaard, niet op de hoogte te zijn van brieven die gestuurd zouden zijn naar ondernemers. Nurmohamed zei dat het ministerie van OW geen officiële brief aan niemand heeft verzonden voor wat ontruiming betreft en dergelijke zaken. ” Er zijn regels en procedures en als OW iets doet, dan zullen mensen een aanmaningsbrief ontvangen. Maar het is mij niet bekend, ik heb geen enkel officieel document gehad van niemand”, aldus Nurmohamed.

Hij vertelde dat het vergunningenbeleid op de berm, in handen is van de districtscommissaris (dc). “Dus als de dc bezig is met een activiteit inzake ontruiming, dan weet ik er even niets van, omdat het een aangelegenheid is van de dc.” Volgens Nurmohamed moet een ieder over een vergunning beschikken. Nurmohamed stelde dat niemand mag handelen, zonder dat een dc of een ministerie een brief heeft gestuurd. “Niemand moet iets uitvoeren, als er geen officiële brief van een dc of een ministerie aan een belanghebbende is overhandigd. Anders wordt er zomaar paniek gezaaid.”

Nurmohamed zei dat vanaf zijn aantreden, er inderdaad wel instructies zijn gestuurd, dat de bermen beschermd moeten worden. Dit kan volgens Nurmohamed alleen, door aan de dc te vragen geen vergunningen uit te geven, waar het zeker niet kan. Volgens Nurmohamed, is de berm bedoeld als uitwijkruimte voor verkeer, langzaam verkeer.  “Op de berm mogen nooit vergunningen worden verleend. Dat is het algemene standpunt, omdat de nutsvoorzieningen ook daar lopen. We geven geen nieuwe vergunningen uit, omdat we het probleem alleen maar erger zullen maken.” Nurmohamed haalde als voorbeeld aan, dat als het ministerie toevallig kanalen moet ophalen, dat het op een gegeven moment niet zal kunnen. “Als het helemaal dichtgebouwd is, zal de machine niet kunnen werken, en dan zullen mensen klagen over wateroverlast en dat de wegen kapot gaan. Maar dat is het resultaat”, aldus Nurmohamed.

More
articles