GEEN JAAR OM TROTS OP TE ZIJN!

We naderen zo zoetjes aan het einde van het jaar. Ter evaluatie van de prestaties van de regering, is het zeker geen jaar om trots op te zijn. De almaar prijsverhogende maatregelen worden door het volk haar zeker niet in dank  afgenomen. De valuta wisselkoers heeft zeker de importeurs, de winkeliers en de consument geen goed gedaan. Je vraagt jezelf af of je als participant van de gemeenschap, het nieuwjaar halsreikend moet tegemoet gaan. De president heeft recentelijk nog aangehaald, dat er verlichtende maatregelen zullen komen. Echter weten we al dat elke keer wanneer er beloftes worden gedaan, er niets van terechtkomt. We kennen allemaal het licht in de tunnel dat we nooit hebben gezien. We kennen ook de belofte om de valuta wisselkoersen terug te brengen naar een bedrag van SRD 7. Zo zijn er nog tal van andere beloften die we kunnen opnoemen.

Nu is de samenleving ongerust geraakt over de invoering van de BTW, waar omtrent ze nauwelijks kennis heeft. Ze weet niet of het voordelig uit zal pakken of wederom een rover zal zijn van haar portemonnee. Vanwege de overheid wordt er zeer onvoldoende informatie verstrekt. De president praat over licht in de tunnel, om vervolgens te praten over het afbouwen van de subsidies. Hoe gaan de kinderen naar school? Nu al kunnen bepaalde ouders het zich niet meer permitteren hun kinderen de hele maand naar school te sturen. We merken dat aan de slecht bezette klassen aan het eind van de maand.

De aankondiging van de aanpassing van de WAM verzekeringstarieven, legt nu al een domper op het jaar 2023. De focus van de regering ligt dus duidelijk niet op het verlichten van de financiële druk op de gehele gemeenschap, maar op de bouw van een brug. Wederom verkeerde prioriteitsstellingen!

More
articles