Zorg binnenland laat te wensen over

NDP-parlementariër, Jennifer Vreedzaam, heeft vorig weekend in het parlement haar misnoegen geuit over de wijze waarop de zorg in het binnenland plaatsvindt. Volgens haar laat deze veel te wensen over, en laat de minister van Volksgezondheid niets van zich horen. “De mensen ontberen een basiszorgkaart. Bij ziekte moeten de bewoners uit het binnenland duizenden SRD’s neertellen om naar de stad te komen om zo hulp te vinden en vervolgens weer een heleboel geld om geholpen te worden. Het kan niet anno 2022”, aldus de parlementariër. Vreedzaam zegt al enige tijd aan de bel te trekken, echter zonder resultaat.

Volgens haar is de situatie zo erg, dat er niet eens een arts voor BOG medicatie is in het gebied. “Als de mensen ziek zijn, moeten ze het doen met traditionele geneesmiddelen”, aldus de parlementariër. Zij zegt verder dat zaken zelfs vlak hier in Paramaribo al mis gaan. Zo weigeren werkgevers een basiszorgkaart te maken voor werknemers. “Dus werkgevers willen niet eens meer de helft betalen en geen enkele instelling die inspeelt op zulke zaken”, aldus Vreedzaam.

De parlementariër zegt dat zelfs bij de import van medicamenten er sprake is van accommodatie van vrienden en familie. Volgens haar heeft de regering wederom bewezen, over lijken te willen gaan om haar doel te bereiken. “Medicamenten worden bewust van de lijst gehaald. Dat wil zeggen dat de gemeenschap keihard voor geneesmiddelen moet betalen. Wie controleert zulke zaken?”, aldus Vreedzaam.

More
articles