INGEVLOGEN HUURMOORDENAAR

We schrikken er niet eens meer van, dat er mensen in ons land op de meest lugubure wijze, en wel ‘s nachts en overdag door middel van vuurwapengeweld het leven wordt ontnomen. De afgelopen week werd een jongeman aan de Drambrandersgracht in zijn wagen overhoop geschoten en overleed ter plekke. De schutter(s) verlieten vervolgens in een zwarte pick-up rap de omgeving. Het voertuig werd later aan de Marthin Luther Kingweg onbeheerd teruggevonden. De inzitten waren daar vrijwel zeker overgestapt in een andere auto om veiliger weg te komen.

De politie heeft in deze brute moord met voorbedachten rade, snel zeker één verdachte zichtbaar kunnen maken. Het gaat hierbij om ene Glenn Sumter, die heel snel het land via Albina wist te verlaten en op de internationale luchthaven van Cayenne in de kraag kon worden gevat. Het vermoeden bestaat dat de man via Cayenne en Parijs, weer de EU wilde bereiken. Door de nauwere samenwerking tussen Suriname en Frankrijk, is het niet uitgesloten dat Sumter snel zal worden uitgeleverd aan onze justitie.

Maar is het wel zo vreemd, dat er mensen hier worden vermoord door lieden die het land zijn binnengekomen met een duidelijke opdracht die ze komen uitvoeren? De moorden op en nabij het Rietbergplein in de afgelopen decennia, hebben de opsporing en vervolging duidelijke aanwijzingen gegeven, dat er mensen van buitenaf gestuurd worden om hier personen te liquideren. Recentelijk nog werd aan de Dokter Sophie Redmondstraat in de nachtelijke uren een handelaar doodgeschoten, zeer vermoedelijk door een buitenlander die kans zag weer snel het land te verlaten. Deze regering heeft voor veel landen de grenzen opengegooid en het is zelfs zo dat de vorige regering voor ingezetenen van de Russische Federatie, de schurkenstaat met als hoofd Vladimir Putin, geen visum meer verlangde. Of die vrijmoedigheid nog steeds van kracht is, valt ernstig te betwijfelen.

Het is namelijk bewezen, dat Putin mensen in het buitenland die kritiek op hem en zijn regering leveren, laat elimineren. Daarvoor stuurt deze crimineel speciaal huurmoordenaars naar buiten. Maar als we een regering hebben die niet verder kijkt dan haar neus langs is, gooit ze wel de deur open voor schorem van verschillend pluimage en dat is nu ook weer precies wat er is gebeurd aan de Drambrandersgracht en de vrije toegang die wordt geboden door onze naïevelingen die het beleid bepalen. We rekenen misschien te zwaar op onze inlichtingendiensten en overschatten die ten zeerste. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat we beter gaan kijken, wie er binnenkomen, want de internationale misdaad is zeker in opmars en is zeer goed georganiseerd.

Veel beter georganiseerd dan wij ons dat kunnen indenken. Daarom is het thans van het allergrootste belang, dat wij nauw samenwerken met externe inlichtingendiensten, die ons vooraf kunnen inlichten over wie deze kant op wenst te reizen.

More
articles