Suripop XXI belooft waar spektakel te worden

Het laatste tweejaarlijks Suripop evenement werd in 2018 gehouden. Vanwege verschillende uitdagingen, zoals de covid-pandemie, ging in 2020 het evenement niet door. Nu, na vier jaar wachten, komt de 21e editie van het componistenfestival en het belooft een waar spektakel te worden in het Nationaal Indoor Stadion (NIS), waar op 3 december aanstaande, de finale van Suripop XXI zal plaatsvinden. Bij Suripop staat de vocalist vaak genoeg op de voorgrond, maar het gaat om een componistenfestival; bij de beoordeling zal dus daarop gelet worden. Kaarten voor de gala-avond van 3 december zijn te verkrijgen tegen een bedrag vanaf SRD 750.

Van de meer dan zeventig inzendingen, hebben twaalf de eindstreep behaald. Liefde, innige wensen, woman empowerment, vaderlandsliefde, zijn enkele van de onderwerpen die worden bezongen in de 12 nummers.

De finalisten zijn: Claude ‘Scrappy W’ Dinge met Mi Wani Gwe, Jennifer Naarden met Uma Prani Yu Rutu, Emanuel Sanvisi met Libi Sma Tu, Nicole Macintosch met Ete Wan Lesi, Roberto Banel met Mi No Sa Kori Yu, Donovan Mahadew met Mi Nanga Yu, Hilkia Lobman met Tan Presi, Rudi en Eunice Fernand met Dya Mi De, Clint Fazal Alikhan en Ricky Cheng-A-June met Kenki Yu Yeye Tide, Delceggio Scheineman met Prasoro, Gino ‘Crazy G’ Ammersingh met Lobi Na Wan Wortu en Ferdinand Schet met Fu Tego Nanga Yu. Deze twaalf finalisten hebben allen het verhaal achter hun compositie gedeeld met het publiek.

De organisatie onder leiding van Henk van Vliet heeft dit jaar 24 karaat goud aangeboden, om het project duurzaam te ondersteunen. De organisatie heeft een replica van de Suripop-trofee omgegoten in 18 karaat puur goud met een gewicht van 100 gram. De replica zal op een veiling verkocht worden aan de hoogste bieder. De mogelijkheid bestaat om een deel van het geld uitgekeerd te krijgen, waarna de trofee in de volgende ronde wordt geveild.

More
articles